Tiedote: Lindtman: Sairaat jäävät Risikon jalkoihin

Tiedote: Lindtman: Sairaat jäävät Risikon jalkoihin

SDP:n varapuheenjohtaja Antti Lindtman hämmästelee sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon tempoilua. Risikko väittää Ylelle, että ”sairaat jäävät budjetin jalkoihin”. Todellisuudessa Risikko kritisoi omaa esitystään

”Kokoomuksen linjasta ei kukaan ota selvää. Ensin vaaditaan valtavia leikkauksia lapsilta, sairailta ja vanhuksilta ja nyt kritisoidaan säästöjä, joita Risikko itse ja hänen ministeriönsä on esittänyt”, Lindtman sanoo.

Lindtman kysyykin, onko Risikko unohtanut johtaneensa itse hallitusohjelmaneuvotteluissa työryhmää, jossa kyseinen säästö käsiteltiin.

”Asia kuuluu Risikon tontille ja hänen oma toimintansa on johtanut tähän säästötoimeen. Nyt hän yrittää irrottautua ikävästä asiasta ja sälyttää vastuun valtiovarainministeriölle. Sairaat siis jäävät Risikon jalkoihin, eivät budjetin. Tämä on härskiä toimintaa”, Lindtman sanoo.

Lindtman huomauttaa SDP:n linjan lähteneen johdonmukaisesti siitä, että valtion talous on saatava tasapainoon työn ja oikeudenmukaisuuden lääkkeillä. Se näkyy budjettiehdotuksessa siinä, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevien etuuksia nostetaan vuotta suunniteltua aikaisemmin, heti alkuvuodesta.

Kokoomuksen poukkoilu näkyy myös vanhuspalvelulain valmistelussa.

”Viime keväänä kokoomus kritisoi työryhmän lakiesitystä kunnille asetettavien velvoitteiden puutteesta. Nyt, kun peruspalveluministeri esittää sitovia velvoitteita hoitajien määrän ja hyvän vanhustenhoidon varmistamiseksi, Kokoomus on ilmoittanut vastustavansa esitystä”, Lindtman huomauttaa.