SDP:n varapuheenjohtaja Lindtman tyytyväinen Keskustan uuteen verolinjaan

SDP:n varapuheenjohtaja Lindtman tyytyväinen Keskustan uuteen verolinjaan

SDP:n varapuheenjohtaja Antti Lindtman (sd.) on tyytyväinen Keskustan uuteen verolinjaukseen. Keskusta esitti tänään julkaistussa vaihtoehtobudjetissaan, että suurituloisten verotusta kiristettäisiin ja pieni- ja keskituloisten verotusta voitaisiin jopa keventää.

-Tämä linjaus vastaa SDP:n tavoitteita verotuksen oikeudenmukaisuudesta ja verot maksukyvyn mukaan -periaatteen vahvistamisesta. Keskustan esitys vastaa myös niitä ratkaisuja, joita nykyinen hallitus on joka vuosi tähän mennessä tehnyt, viimeisimpänä nyt käsittelyssä olevassa budjetissa.

Lindtman muistuttaa, että hallitus on lisännyt verotuksen oikeudenmukaisuutta mm. suurituloisten solidaarisuusverolla sekä perus- ja työtulovähennystä korottamalla, jotka ovat kohdistuneet pieni- ja keskituloisiin kansalaisiin. Eläkeläisille ensi vuonna tehtävä eläketulovähennys, joka auttaa erityisesti pienituloisten eläkkeensaajien toimeentuloa, on verotuksen oikeudenmukaisuusteko. Oikeudenmukaista on myös verotuksen lapsivähennys, joka kohdistuu pieni- ja keskituloisiin lapsiperheisiin.

– Olen iloinen, että Keskustan veroajattelussa on tapahtunut huomattavaa muutosta. Edellinen porvarihallitus teki Keskustan johdolla miljarditolkulla veronkevennyksiä, jotka hyödyttivät eniten suurituloisia. Keväällä puheenjohtaja Sipilä (kesk.) ilmoitti Veronmaksajien Vero2014-päivillä, että mitään veroja ei saa kiristää, ei edes suuritulosten. Nyt – viisi kuukautta ennen vaaleja – Keskusta näyttäisi asettuvan tukemaan SDP:n pitkäaikaisia verolinjauksia.

Lindtmanin mukaan Mauri Pekkarinen (kesk.) on lähes ainoana keskustalaisena kansanedustajana ollut SDP:n kanssa samaa mieltä oikeudenmukaisemmasta verotuksesta.

-Pekkarinen näyttää jyränneen Sipilän verolinjan, ja tämän jyrän jatkumiselle voi toivottaa onnea. Tämä herättää toiveita siitä, että verotusta voidaan jatkossakin kehittää oikeudenmukaisempaan suuntaan.