SDP:n Lindtman vetosi Huittisissa Kokoomukseen oppivelvollisuusiän nostamiseksi

SDP:n Lindtman vetosi Huittisissa Kokoomukseen oppivelvollisuusiän nostamiseksi

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtmaninmielestä oppivelvollisuusikä pitää saada kattamaan toisen asteen koulutus. Päätöksiä keritään Lindtmanin mukaan tekemään vielä tämän vaalikauden aikana, jos tahtoa riittää. ”Vetoan nyt Kokoomukseen, että järki laitettaisiin puolueohjelmakirjauksien edelle ja asiassa päästäisiin etenemään nopeasti”, Lindtman sanoi.

Oppivelvollisuusiän nosto olisi erinomainen täsmätoimi työllisyyden hoidossa. Antti Lindtman muistuttaa, että pelkän perusasteen varassa olevien 25-50- vuotiaiden työllisyysaste liikkuu 40% tietämissä, kun toisen asteen suorittaneiden vastaava luku on lähellä 70%:a.Lisäksi perusasteen varaan jäävien nuorten työuran odote on alle 25 vuotta, kun taas toisen asteen suorittaneiden työuran odote on jopa 7 vuotta enemmän eli 32 vuotta. Oppivelvollisuusiän nostolla on siis merkittävä vaikutus työllisyysasteeseen, työurien pituuteen ja työttömyyteen.

Lindtman oli keskustelemassa nuorisotyöllisyydestä Suomi Areenan tilaisuudessa Huittisissa15.7 iltapäivällä. Työuria on saatu pidennettyä hyvin työuran loppupäästä, mutta nyt tarvitaan konkreettisia toimia myös työurien alkupäähän. Oppivelvollisuusiän nostamisen lisäksi Lindtman muistutti, että nuorista pitää ottaa ”koppia” myös muilla keinoilla. Esimerkiksi Huittisissa ja Vantaalla käytössä oleva ”Uusien mahdollisuuksien tori” -malli on osoittautunut toimivaksi keinoksi yhteistyössä te-toimiston, alueen yrityksien ja kunnan kesken luoda ja tarjota nuorille koulutus- ja työmahdollisuuksia.