SDP:n Lindtman: Vaihtoehdot esiin keskusta ja perussuomalaiset

SDP:n Lindtman: Vaihtoehdot esiin keskusta ja perussuomalaiset

SDP:n varapuheenjohtaja Antti Lindtman kummastelee oppositiokansanedustajien Sirkka-Liisa Anttilan ja Hanna Mäntylän räksytystä. Lindtman painottaa, että SDP on tehnyt ja tulee jatkossakin tekemään työtä eläkkeensaajien aseman parantamiseksi.

– SDP:n määrätietoisen työn tuloksena pieni- ja keskituloisten eläkkeensaajien asemaa on parannettu mm. nostamalla neljä kertaa kunnallisveron perusvähennystä ja kohdistamalla ansiotuloveron inflaatiotarkistukset vain alimpiin tuloluokkiin. Rajusta vastustuksesta huolimatta valtionvarainministeri Rinteen ajama eläketulovähennys astui voimaan tässä kuussa. Ilman näitä päätöksiä 15 000 euroa vuodessa eläkettä saava joutuisi maksamaan vuodessa veroja lähes 300 euroa nykyistä enemmän. Täyskäännös keskustavetoisen hallituksen rikkaita ja suurituloisia suosivaan veropolitiikkaan on ollut tuntuva.

– Esitimme syksyllä myös kaikkein pienimpien eläkkeiden korottamista 15 eurolla, mutta muille puolueille se ei hallituksessa sopinut. Tulemme jatkamaan tätä työtä eläkeläisten aseman parantamiseksi. Viimeksi lauantaina SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne totesi, että mikäli SDP on seuraavassa hallituksessa, eläkeindeksejä ei leikata.

Lindtman muistuttaa, että eläkkeensaajien toimeentulon ohella myös toimivat peruspalvelut ovat tärkeä osa ikäihmisten arjen turvallisuutta. SDP:n johdolla hyväksytty vanhuspalvelulaki tuo turvaa monen ikäihmisen arkeen.

SDP:n teot eläkkeensaajien hyväksi puhuvat puolestaan. Pelkän arvostelun sijaan Lindtman perää oppositiolta omaa vaihtoehtoa.

– Räksyttämisen taidon Keskusta ja Perussuomalaiset todistetusti osaavat. Nyt olisi kuitenkin korkea aika kuulla opposition vaihtoehto, mitkä ovat heidän lääkkeensä eläkeläisten toimentulon parantamiseen ja linjansa talouden sopeuttamiseen ensi vaalikaudella, Lindtman kysyy.

Lisätietoja:

Antti Lindtman

p. 040 577 6255