SDP:n Lindtman Mikkelissä: Talouspolitiikkaa viritettävä enemmän työllisyyttä tukevaksi

SDP:n Lindtman Mikkelissä: Talouspolitiikkaa viritettävä enemmän työllisyyttä tukevaksi

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtmaninmukaan maan hallituksen on viritettävä talouspolitiikkaansa enemmän työllisyyttä tukevaksi. Hänen mukaansa työllisyys ratkaisee Suomen kohtalon. ”Nyt kun talousongelmat ovat leviämässä myös kotimarkkinoille, on työllisyyspanostuksia lisättävä määräaikaisesti, jolloin niillä ei ole vaikutuksia budjettitasapainotavoitteisiin pidemmällä aikavälillä”, Lndtman painottaa.

Lindtmanin mukaan työllisyyspainotus pitää näkyä jo budjettiriihen päätöksissä. Aikaa odotteluun ei ole, kun Euroopan ongelmat yhä vain jatkuvat. ”Työllisyyttä tukevia toimia tarvittaisiin nyt erityisesti rakentamiseen, asuntotuotannon ja peruskorjauksen alueella. Kun on paljon käyttämätöntä kapasiteettia, on oikea aika tehdä vaikkapa välttämättömät homekoulujen peruskorjaukset. Päätöksillä on kiire, jotta ne ehtisivät vaikuttamaan oikea-aikaisesti jo ensi talvena ja joka tapauksessa ensi vuoden aikana. Teollisuuden toimintaedellytysten vahvistamiseksi on tehtävä hartiavoimin töitä, jotta nykyisetkin työpaikat saadaan säilytettyä”, Lindtman sanoo.

Selvää on, että työllisyyteen pitää satsata enemmän tässä ja nyt. Lisää liikkumatilaa syntyy, jos samanaikaisesti voidaan solmia taloutta vakauttava laaja työmarkkinaratkaisu. Työllisyyttä tukeva tuloratkaisu antaisi näköalaa niin yrityksille kuin kotitalouksillekin. ”Työmarkkinapöydässä tarvittaisiin ideologian sijaan nyt isänmaallisuutta. Osapuolien pitäisi pystyä katsomaan tilannetta ilman raja-aitoja suomalaisen työn ja pärjäämisen näkökulmasta”, Antti Lindtman summaa.

Lindtman toi näkemyksensä esiin Mikkelissä Päämaja-symposium tapahtumassa.