SDP:n Lindtman iloitsee uusista asuntopoliittisista linjauksista: ”lupa omaan tupaan”

SDP:n Lindtman iloitsee uusista asuntopoliittisista linjauksista: ”lupa omaan tupaan”

”Olen erittäin tyytyväinen, että valtionvarainministeriön budjettiesityksessä asuntorakentamiseen ja -korjaukseen tehdään uusia lisäpanostuksia Urpilaisen johdolla”, sanoo kansanedustaja, SDP:n varapuheenjohtaja Antti Lindtman. Erityisen iloinen Lindtman on Helsingin seudun vuokra-asuntotuotantoon esitetyistä lisäpanostuksista. VM:n linjauksien mukaan valtion tukeman vuokra-asuntotuotannon lisäämiseksi Helsingin seudun aiesopimuskunnille voidaan myöntää määräaikaisia käynnistysavustuksia yhteensä 10 miljoonalla eurolla. Budjettiesitys sisältää myös monia muita lisäpanostuksia asuntopolitiikkaan.

Lindtmanin mukaan asuntotilanne pääkaupunkiseudulla on tavalliselle palkansaajalle karu. ”Nyt on lähellä se tilanne, että tavallinen työssäkäyvä ihminen ei enää pysty asumaan pääkaupunkiseudulla. Kohtuuhintaisia asuntoja tarvitaan reilusti lisää. Jokaisella tulee olla lupa omaan tupaan, asuminen ja työskentely pääkaupunkiseudulla ei voi muodostua harvojen erityisoikeudeksi.”

Kärjistynyt nykytilanne haittaa jo työllisyyttä ja lisää eriarvoisuutta. ”Sosialidemokraattien tavoitteena on, että valtion pitää ottaa isompi rooli, jotta asuntotuotantoon saataisiin vauhtia.Tehdyt linjaukset ovat tämän tavoitteen mukaisia”, Lindtman sanoo.