Lindtman Zyskowiczille: Turha syyttää oppositiota Stubbin virheistä

Lindtman Zyskowiczille: Turha syyttää oppositiota Stubbin virheistä

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ihmettelee, miksi Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Ben Zyskowiczin yrittää kääntää huomion pois siitä, että valtiovarainministeri Alexander Stubbin on antanut toistuvasti virheellistä tietoa. Stubb on myöntänyt antaneensa väärää tietoa eduskunnalle.

”On omituista, että pitkäaikainen kansanedustaja Zyskowicz yrittää peitellä ministeri Stubbin jälkiä kääntämällä huomion muihin asioihin. Stubb on syyllistynyt toistuvasti virheellisen tiedon antamiseen. Lisäksi pääministeri Sipilä kertoi eilen medialle, että hallituspuolueiden puheenjohtajat olivat käyneet läpi hallintarekisteristä annettua kielteistä palautetta juuri ennen kyselytuntia, jonka aikana Stubb syyllistyi virheellisen tiedon antamiseen. Se on vakava asia. Näyttää siltä, että kyse ei ole yksittäisestä tapauksesta, vaan toistuvasta väärän tiedon käyttämisestä omien poliittisten tavoitteiden ajamiseksi.”

”Ben Zyskowiczin on turha syyttää oppositiota siitä, että Stubb on antanut väärää tietoa eduskunnalle. Olemme vaatineet ministeri Stubbilta selvitystä vähintään pääministerin ilmoituksen muodossa ja kertoneet, että kunnollisen selvityksen jälkeen teemme johtopäätökset. Tähän hallitus ei ole kuitenkaan suostunut. Herää kysymys, miksi näin on? Ministeri Stubbilla on kaikki avaimet käsissään lopettaa vellova kohu ja palata päiväjärjestykseen antamalla asiasta kunnollisen selvityksen.”

”Yksi politiikan säännöistä on kiveen hakattu: ministerin on puhuttava totta. Tästä periaatteesta Stubb on lipsunut, eikä sitä voi painaa villaisella.”

Lindtman muistuttaa, että Stubb antoi väärää tietoa myös pakkolakipaketin valmistelusta ja perustuslakiasiantuntijoiden kuulemisesta. Myöhemmin kävi ilmi, että asiantuntijalausuntoja ei ollut olemassakaan.

”Zyskowicz tietää itsekin, kuinka vakavasta asiasta Stubbin toiminnassa on kyse. Siksi hänen yrityksensä syyllistää selvitystä vaativia oppositiopuolueita on todella läpinäkyvää. Kokoomuksen täytyy kestää myös arvostelua. Siihen raivoon nähden, jolla kokoomus arvosteli Anneli Jäätteenmäkeä, keskustelu on ollut varsin maltillista.”