Lindtman vetoaa kansallisen yhtenäisyyden puolesta

Lindtman vetoaa kansallisen yhtenäisyyden puolesta

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vetoaa kansallisen yhtenäisyyden puolesta. Hänen mukaansa Turun tapahtumien jälkeen Suomalaisen yhteiskunnan vahvuus mitataan nyt siinä, ettemme kriisin hetkellä lisää vastakkainasettelua ja luo eripuraa eri ihmisryhmien välille, vaan tuemme toisiamme tällaisen väkivallan uhan edessä.

– Vastuullisten poliittisten toimijoiden tehtävänä on nyt vaalia kansallista eheyttä, torjua väkivalta, kaikkinainen ääriajattelu ja ihmisvihan lietsonta. Tässä puoluejohtajilla ja poliittisilla päättäjillä on Suomen kansan edessä aivan erityinen vastuu.

– Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho erottuu muista päättäjistä toiminnassaan. Kanssaihmisten auttamiseksi monet Turussa kohtalokkaana perjantaina läsnäolleet laittoivat oman henkensä likoon, heidän joukossaan myös maahanmuuttajat. Europarlamentaarikko Halla-aho sen sijaan näkee vaivaa kyseenalaistaa sen, että maahanmuuttajat olisivat auttaneet puukotuksen uhreja. Halla-ahon kommentit ovat paljon puhuvia. Niitä ei voi vaieten sivuuttaa, sillä juuri tällainen toiminta lietsoo, ei vähennä vastakkainasettelua maassamme. Ja väestöryhmien vastakkainasettelu ja pelko ovat juuri sitä toimintaa, johon terrorismilla pyritään.

– Toimikaamme niin, että Turun puukotukset kokoavat suomalaiset yhtenäisenä toimintaan terrorismia, ääriajattelua ja suvaitsemattomuutta vastaan. miten tässä onnistumme, sen mukaan meitä jälkipolvet myöhemmin arvioivat

– Kun seuraavan kerran ek puolueiden puheenjohtajat tapaavat Presidentti Niinistön, on syytä toivoa, että tästä tapaamisesta lähtee yhtenäinen viesti suomalaisille: Suomi torjuu yksimielisesti terrorismin, väkivallan ja sillä uhkaamisen sekä kaikenlaisen ihmisvihan ja väestöryhmien vastakkainasettelun.

Lindtman puhui sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kouvolassa.