Lindtman tyytyväinen hallituksen linjauksiin: Metropolivaltuuston perustamiselle konkreettinen aikataulu, sote linjauksiin selkoa

Lindtman tyytyväinen hallituksen linjauksiin: Metropolivaltuuston perustamiselle konkreettinen aikataulu, sote linjauksiin selkoa

Kansanedustaja, SDP:n varapuheenjohtaja Antti Lindtmanon tyytyväinen hallituksen päätöksestä perustaa työryhmä valmistelemaan metropolilakia. Työryhmällä on aikaa 15.9.2014 asti. Metropolihallinnon päättävä elin tulisi olemaan vaaleilla valittu valtuusto. Valtuusto tulee päättämään asioista, jotka eivät tunne kuntarajoja. Tällä on Lindtmanin mukaan iso merkitys, koska esimerkiksi joukkoliikenteen hallinta koko seudulla paranee.

”Tämä ratkaisu tarkoittaa sitä, että eduskunta pääsee käsittelemään metropolilakia jo ensi syksynä. Metropolivaalit järjestetään vuona 2016”, Lindtman sanoo.

Lindtman on myös tyytyväinen siitä, että vihdoin tämän seudun sote-linjauksiin tuli selkoa. Hallitus päätti, ettei tämän seudun saavutettuja mittakaavaetuja tulla vaarantamaan.

”Olen kantanut huolta siitä, onko hallituksen piirissä ollut haluja hajottaa HUS. Näiden linjausten valossa tämän seudun erikoissairaanhoidon järjestämistä ei voi pilkkoa”, Lindtman sanoo.

Vantaan näkökulmasta Lindtman pitää hyvänä asiana sitä, että puheet pelkästä Helsingin ja Vantaan liitosselvityksestä on nyt kuopattu. Hallituksen päättämä erityinen kuntajakoselvitys kattaa nyt riittävän laajan alueen, kun mukana ovat Espoon, Helsingin, Kauniaisten, Keravan ja Vantaan kaupungit sekä Kirkkonummen, Sipoon ja Tuusulan kunnat.