Lindtman: Kuntatyöntekijöille työrauha

Lindtman: Kuntatyöntekijöille työrauha

Yritysjohtajien esittämä kuntatyöntekijöiden irtisanomissuojan heikentäminen hidastaisi kuntauudistuksen etenemistä.  Työsuhdeturvan heikentäminen lisäisi epävarmuutta kuntatyöntekijöiden keskuudessa ja siten estäisi tuottavuuden kasvua ja hidastaisi välttämättömien uudistusten etenemistä. Kuntien työntekijöille on annettava nyt työrauha, vetoaa SDP:n varapuheenjohtaja Antti Lindtman.

Keskuskauppakamarin haastattelemien yritysjohtajien mukaan tuottavuutta ja tehokkuutta ei voida nostaa kunnissa, ellei kuntatyöntekijöiden viiden vuoden irtisanomisaikaa lasketa. Lindtman tyrmää yritysjohtajien ajatuksen viedä kylmän irtisanomislinja myös kuntiin.

”Hallitusneuvotteluissa sovittiin, että PARAS-laissa linjattuun kuntien työntekijöiden työsuhdeturvaan ei kajota ja tästä on pidettävä kiinni”, Lindtman painottaa. Ison muutoksen kynnyksellä on syytä antaa työntekijöille työrauha ja viesti siitä, että heistä huolehditaan muutoksista huolimatta.

Kuntien työtä tekevä väki on kuntauudistuksen kannalta ratkaisevassa asemassa. ”Useimmiten heidän panoksestaan on kiinni se, miten kuntaliitokset onnistuvat”, kansanedustaja Antti Lindtman sanoo.