Lindtman kilpailukykysopimuksesta: Luottamuksen palauttaminen on nyt hallituksen tärkein tehtävä

Lindtman kilpailukykysopimuksesta: Luottamuksen palauttaminen on nyt hallituksen tärkein tehtävä

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan syntymässä oleva kilpailukykysopimus mahdollistaa hallituksen ja työmarkkinaosapuolten välisen luottamuksen palauttamisen. Lindtman kehottaakin hallitusta pitämään osansa sopimuksesta ja satsaamaan nyt suomalaiseen työllisyyteen, kasvuun ja investointeihin.
– Luottamus on ollut suomalaisen yhteiskunnan vakaa kivijalka. Sen varaan voidaan rakentaa vaativiakin sopimuksia. Hallituksella on nyt mahdollisuus tilkitä syntyneitä rapaumia ja toiminnallaan parantaa yhteiskuntarauhaa.
– Kilpailukykysopimuksessa, niin kuin niin usein aiemminkin, suomalaiset palkansaajat ovat näyttäneet yhteistyökykynsä. Monen palkansaajan keittiönpöydässä näkyvässä vaikeassa taloustilanteessakin oltiin valmiita sopimaan ja kantamaan vastuuta. Nyt on hallituksen vuoro tehdä oma osansa ja toimillaan osoittaa, että se kunnioittaa suomalaisille palkansaajille tekemäänsä lupausta luoda kasvun ja työn edellytyksiä.
Lindtmanin mukaan on tärkeää, että hallituksen lupaamat veronkevennykset kohdistetaan niitä eniten tarvitseville.
– Veronkevennykset on suunnattava sinne, missä on suurin tarve, eli pieni- ja keskituloisille. Näin myös tuetaan tehokkaimmin ostovoiman kasvua. Yhtä tärkeää kuin oikea kohdentaminen on myös se, että hallitus kohtelee verotarkastelussaan eri väestöryhmiä tasapuolisesti. Odotan hallitukselta pikaista esitystä eläkeläisten verovääryyden korjaamisesta.