Lindtman ihmettelee Vapaavuoren asennetta TVO kysymyksessä

Lindtman ihmettelee Vapaavuoren asennetta TVO kysymyksessä

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman ihmettelee elinkeinoministeri Vapaavuoren asennetta TVO:n ydinvoimalahakemuksen demokraattisesta käsittelystä. Lindtmanin mukaan Vapaavuoren ärtymys ja syytökset valtionvarainministeri Antti Rinnettä kohtaan ovat vähintäänkin yllättäviä.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) tyrmäsi Helsingin Sanomissa valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd) näkemykset siitä, että Teollisuuden Voiman (TVO) hakemus periaatepäätöksen lisäajasta voitaisiin päättää eduskunnassa.

– Kyse on parhaan mahdollisen ratkaisun hakemisesta. Näin mittavaan ja kauaskantoiseen päätökseen on syytä suhtautua vakavasti. On outoa, että Vapaavuori yksiselitteisesti haluaa ohittaa eduskunnan arvovallan näin isossa asiassa. Kansanvaltaan olisi syytä suhtautua nöyrällä asenteella.

Lindtman kehottaakin Vapaavuorta laittamaan jäitä hattuun.

– Ministeri Vapaavuoren on syytä rauhoittua ja lopettaa syyttely. Näin isoja kysymyksiä on syytä käsitellä avoimesti ja tarkkaan harkiten. Eduskuntaan demokraattisesti valitut kansanedustajat on valittu päättämään Suomen asioista, eikä tätä voi ohittaa kepein perustein.