Antin kynästä: Keskusta järjesti omat yt:t maakuntiin

Antin kynästä: Keskusta järjesti omat yt:t maakuntiin

Keskustalla on raskas vastuu VR:n irtisanomisista ja vuorojen ratkaisuista. Sekä liikenneministeri että omistajaohjaus ovat keskustapuolueen käsissä, joten tätä voimaa pitäisi nyt käyttää palvelujen turvaamiseksi.  VR:n yt-menettely pitäisi ottaa nyt nopeasti uuteen harkintaan.

Toteutuessaan Hallituksen kaavailemat VR:n ostopalveluleikkaukset romuttavat poikittaisraideliikenteen  Suomessa. Maakunnissa saadaan rullata poikittaisraiteet pakettiin ja myydä ne romurautana, mikäli nyt julkistetut kaavailut toteutuvat. City-keskusta näyttää unohtavan  maakuntien äänestäjänsä jo hallituskauden alkumetreillä.

Keskustalaisen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin selitys siitä, ettei VR:n yhteistoimintamenettelyillä ja ostopalveluleikkauksilla ole kytköstä, ei ole uskottava. On päivänselvää, että VR ennakoi liiketoiminnassaan  päätökset, jotka ovat olleet tiedossa jo hallitusohjelman julkistamisesta lähtien. Ostopalveluleikkaukset pahentavat VR:n yt-pommia. 

Kyseessä näyttää olevan hallituksen tietoinen linjaus heikentää VR:n asemaa markkinoilla. Näyttääkin siltä, että VR:n yt-neuvottelujen copyright-oikeudet ovat kokonaan keskustalla. Anne Berner (kesk.) leikkaa valtion ostopalveluliikennettä ja Pääministeri Sipilän (kesk.) alaisuudessa toimiva VR käynnistää jätti-irtisanomiset.  Ja keskustan maakuntien kansanedustajat ovat hiljaa. Kärsijöinä ovat työllisyys ja maakuntien elinvoima. Minne Sipilän keskusta on unohtanut aluepolitiikan?

Hallituspuolueiden hyvästä yhteistyöstä taas kertoo, että Soini ja perussuomalaiset katselevat tapahtumia hiljaa sivusta. Perussuomalaisilla on liian kiire selvitellä puolueen ympärillä vellovia rasismisyytöksiä pysyäkseen kärryillä kaikesta siitä, mitä hallituksessa tapahtuu. VR:n jätti-irtisanomiset ovat yksi esimerkki tästä.